12. elokuuta 2012

Marie Claire haastattelu (suomennos)

 Tämä haastattelu löytyy Marie Clairen SYYSKUUN lehdestä!
 

Miley hypähtää tilavalle takapihalleen palmuilla ympyröityyn San Fernandon laaksoon, Miley on pukeutunut vartaloa esittelevään puolipaitaan, Daisy Duke shortseihin ja niitillisiin korokepohjallisiin tossuihin - lookiin, joka on niin junttimainen, että iltahämärällä bloggaajat paheksuisivat sitä. Ei sillä että Mileytä kiinnostaisi. Miley ei ole koskaan ollut paremmassa kunnossa fyysisesti tai henkisesti. 19-vuotias räväkkä, pyykkilautavatsan omaava, käheä nauruinen Miley ei tunne enää samankaltaisuutta entiseen Disney-tähti minäänsä. Mileyn jaloissa pyörii neljä hänen pelastamaansa koiraa, kun viides Ziggy niminen englanninbuldogi lepää sisällä. Aikaisemmin, Ziggy söi Mileyn ranteesta suoraan kaksi Jacquie Aiche merkkistä rannekorua. "Hän on itsepäinen pikkupiru" -Miley sanoo synnyinperästään Nashvillestä tulleen puhetyylinsä mukaisesti, joka on pistävä ja aromaattinen. Hän söi minun timanttini tarkoituksella. Hän kakkasi niitä koko aamun ulos". "Hän ei myöskään kuuntele minua, hän on rakastunut Liamiin. Hän pitää minusta vain kun Liam on poissa.

Se Liam, johon Miley viittaa, on hänen uusi kihlattunsa, Australiasta kotoisin oleva Liam Hemsworth, roteva 22-vuotias The Hunger Games elokuvan tähti ja Mileyn kolmivuotinen poikaystävä. Pari asuu yhdessä entisessä Mileyn perheen omistamassa huvilassa, johon Miley äiti Tish on tehnyt suurimman osan sisustuksesta; siihen sisältyy muunmuassa jättimäinen moderni sohva, jossa Miley ja Liam nukkuvat kaiken aikaa. Miley sanoo hauskasti, että kukaan ei ryppyile hänelle, kun hänen tiensä toisellapuolella asuu räppäri P. Diddy.

Miley on uskomattoman läheinen vanhempiensa kanssa - hänen isänsä on pehmeä-ääninen kantrilaulaja Billy Ray Cyrus."Jos Liam matkustaa ja oloni on omituinen, voin aina mennä vanhempieni luokse". Tai kävelen vanhempieni luokse aamulla kahville. On tosi omituista nukkua vanhempieni huoneessa. Nyt se on minun huoneeni, Liam nukkuu isäni puolella ja minä äitini. Se on tosi outoa, mutta samalla tosi siistiä. Ensimmäisen kerran ikinä, tapasin Liamin täällä ja vietin aikaa hänen kanssaan täällä. Kun hän ensimmäisen kerran muutti Amerikkaan, hänellä ei ollut minkäänlaista perhettä täällä, joten meidän perheestämme tuli hänen. Täällä kaikki muistomme on tehty."

Vaikka Miley ei tarkalleen kerro miten hänen sulhasensa esitti kysymyksen (kihlauksesta), hän myöntää, että se tapahtui kotona ja se tuli "totaalisena yllätyksenä". Kukaan, edes hänen vanhempansa eivät tienneet, mitä on luvassa. 
 "Minulla ei ollut odotuksia," Miley sanoo kihlasormuksestaan joka on 3.5 karaatin Neil Lanen kihlasormus. "Olimme puhuneet kihloihin menemisestä, ja näin netissä myynnissä samantapaisen sormuksen ja ajattelin, että se oli tosi kaunis, mutta yleensä käytän ruusunkultaista sormusta. Minä rakastan sitä, että se on vanha ja sillä on tarina  ja olen tyytyväinen, että se ei näytä samalta mitä yleensä käytän."

Miley asiantuntevasti sivuuttaa kommentit siitä, että hän olisi liian nuori menemään naimisiin. "Elämä on liian lyhyt olla olematta sen ihmisen kanssa, kenen kanssa haluat olla," Miley sanoo. "Minua ei oikeastaan kiinnosta häät vaan lupaus, minkä olemme tehneet toisillemme. Ja haluamme pitkän kihlauksen." 

Hänen vanhempien pitkä - mutta joskus mutkikas avioliitto on ollut mallina Liamin ja Mileyn suhteelle.
 "Vanhempani aina opettivat minulle, että ei saa lannistaa toista. Jos jommalla kummalla on idea, se on aina hyvä idea," Miley kertoo. "Kerran Liam sanoi, että hän ehkä joskus haluaisi lanseerata vaatemalliston, ja jos hän haluaa yrittää sitä, totta ihmeessä - tehkööt sen! Miley neuvoo kannustamaan toisia kokoajan. Lisäksi, jos tappelette, pitäkää mielessä se, mitä tunnette. Sanokaa jos teihin sattuu, älkääkä sanoko, että 'tämän takia sinä pilasit kaiken'".
Vaikka Miley puhuu sielukkaasti ja kypsästi hänen suhteistansa, tulee välillä välähdyksiä siitä, että hän on vasta 19-vuotias, joka leikki koiriensa kanssa vielä tunti sitten ennen haastattelua. Asuntokierroksen aikana, Miley esittelee pihapiirissä olevan alueen, jonka hän ja Liam on aikoneet muuttaa skeittiparkiksi, jossa olisi skeittiramppi.
Kun keskustelumme karkaa lapsiin, Miley kohauttaa olkapäitään. 'Kuka tietää?' Miley sanoo. "Liamilla ja minulla on tosi hyvä parisuhde. Se vaati eron kerran tai kahdesti, koska olin nuori ja lapsellinen ja halusin tehdä asioita, mitä en vielä ollut pystynyt tekemään. Hän oli vanhempi, joten hän oli käynyt myös koulut. Jossain vaiheessa ymmärrät, että ne ihmiset jotka ovat 'bilekavereitasi'; heitä ei kiinnosta paskaakaan sinä  kymmenen vuoden päästä. Silloin muistat, kenet oikeasti haluat ympärillesi."


Kun Miley ja Liam ei ole töissä, pari viettää aikaa rauhallisesti. Ei juorulehdissä esiintyviä deitti-iltoja. "Me olemme yleensä melkein aina täällä," Miley sanoo. "Olen tosi epäsosiaalinen ja kotikissa. Mutta kaikki mitä tarvitsen on täällä: vanhempani ovat kahden oven päässä meistä, minulla on Pilates studio ja äänitys-studio, Liam voi katsoa ja editoida elokuvia täällä.
Jos minulla tulee ongelmia paparazzien kanssa, teen mielummin kaiken täällä  kotona."

Vieläkin, jopa tässäkin viiden tähden parisuhteessa, on paljon spekulointia heidän suhteestaan. "Ihmiset sanovat, että 'Voi kun Liam on niin läheinen Jennifer Lawrencen (The Hunger Games näyttelijä) kanssa.' Noh, he kuvasivat elokuvan yhdessä! Minun pitäisi jättää huomiotta hänet, koska hän on naispuolinen? Voisin seistä miehen vieressä joka on pukeutuntu satenkaaren väriseen paitaan, jossa lukee 'Olen homo' , ja ihmiset silti kirjoittaisivat että, 'Kuka tämä mies on Mileyn kanssa?' Tämä kaikki on paskapuhetta. Onneksi kumpikaan meistä ei ole  kateellinen. Tunnemme toisemme ja emme tekisi koskaan mitään, mikä satuttaisi toista."

Miley parhaillaan työstää vielä nimetöntä uutta albumiaan, jonka tarkoituksena on muuttaaa hänen maineensa pop-laulajana. Hän teki yhteistyötä muutamalla kappaleella hip hopin huipputuottajan, Pharrel Williamsin kanssa, joka tavoitti hänet viime vuoden paljon uutisoidun Salvian polttelu tapauksen jälkeen, videolla joka levisi netissä. Miley herätti huomion vanhemmissa ja lehdistössä polttamalla videolla Salvia kasvia - joka on hallusinogeenejä sisältävä mutta täysin laillinen."Pharrel sanoi, 'Älä loukkaannu, koska tämä on tyyli jolla puhun, mutta tämä narttu oikeasti elää. Hän ei istu tuolla kahleissa. Haluan vapauttaa tämän nartun. Haluan hänet ulos häkistään,'" Neljän viikon työn aikana, hänen Miamin studiolla, hän äänitti usean laulun, kaikki pitkälti omaelämäkerrallisia. 


"En ole ikinä työstänyt mitään tällaista," Miley muistuttaa. Puhuin Pharrelille kuin hän olisi kuin isoveljeni, ja kaikki mitä sanoin, meni levylle. Kerroin managerilleni Bruce Flohrille, että en tarvitse rahoja. Minua ei kiinnosta, vaikka en tienaisi penniäkään tästä albumista. Antakaa vain minun tehdä hyvä levy. Olin studiossa Pharrelin kanssa ja se oli taikaa. Voi että, Olen tosi onnellinen."

kuvat
Vaikka kummatkin, hän ja Liam ovat nuoria ja kunnianhimoisia, he ovat lisäksi tosi tietoisia siitä, miten heidän uransa vaikuttaa heihin. Miley sanoo, että hän lukee Liamin käsikirjoituksia ja Liam kritisoi Mileyn musiikkia. Tulos: koskaan ei tarvitse tuntea turvattomuutta siitä, että joku rooli tai projekti jotenkin vahingoittaisi heidän suhdettaan. "Haluat varmistaa, että teet parhaat ratkaisut ihmisille joita rakastat," hän sanoo. "Elokuva tulee ulos ja ihmiset unohtavat sen. Levy tulee ulos ja ihmiset unohtavat sen. Ei ole sen arvoista tehdä rakastamaasi ihmistä onnettomaksi jonkun luovan idean sijaan."

Samalla kun Miley puhuu, hänen kihlasormuksensa heijastaa  auringon säteitä ja välkkyy, kun kuunsäde hänen sormessansa. On selvää, että hän on rakastunut ja innoissaan mitä seuraavaksi tapahtuu. "Kun näet 70-vuotiaan vanhan miehen ajamassa Bentley merkkistä autoa, mietit, että hän on säästänyt koko elämänsä ja nyt hän aikoo tehdä jotain hullua. Liam ja minä olemme todella onnekkaita koska nuorilla ei ole varaa sellaisiin asioihin, mihin meillä on." Hän pohtii hetken ja hymyilee leveästi. "Sinun pitäisi ajaa Bentleytä silloin kun olet nuori ja kuuma. Silloin näytät suurenmoiselta!" Miley on puhunut!


Jos käytätte tätä suomennettua haastattelua jossain, muistakaa kreditoida, koska tämän suomentamiseen meni aikaa!

6 kommenttia:

 1. Aivan kammottavan huonoa suomea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestä. Se on hankalaa vääntää suomeksi lehdestä jossa haastateltava puhuu, jutun kirjoittaja puhuu ja aihekkin vaihtuu useasti.. Koitin kuitenkin ite haastattelua olla muuntamatta erilaiseksi.

   Poista
 2. kiva tällänen blogi, ja toi ku olit kääntänny ton suomeks, tosin jossain kohti oli vähä vaikee lukee :)) youknow :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja joo ymmärrän mitä tarkoitat, mutta koitin pitää ton haastattelun mahdollisimman samanlaisena, mitä se oli englanninkielisenä.

   Poista
 3. Kivan erilainen blogi, tämmösiin ei ihan joka päivä törmääkkään :) Musta on ainakin kiva löytää välillä tämmösiä massasta erottuvia :)

  http://marikaoaaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei taija törmätä, yleensä varmaan just omasta elämästä kertoviin. :)

   Poista